KOMPAKTNE ELEKTRIČNE KRUŽNE BRUSILICE

CEROS je električna kružna brusilica nove generacije izuzetnih performansi prilagođena produženoj eksploataciji u industrijskim pogonima.
Inovativni dizajn motora, koji je hermetički zatvoren I bez četkica, onemogućava prodor prašine tokom rada I obezbeđuje dugogodišnje korišćenje alata u proizvodnom pogonu. Samim tim I mogućnost kvara, prouzorkovanih akumulacijom prašine unutar alata, svedene su na minimum.

Alat poseduje eksterni transformator koji obezbeđuje adekvatan napon alatu I štiti ga od strujnog udara ili varijacija u samom naponu električne mreže. Pomenuti transformator se može jednostavno odložiti na usisivač ili ispod radnog mesta, ne zauzima puno prostora I male je težine.

Radna stopa alata u potpunosti je prilagođena Net tehnologiji brušenja bez prašine što obezbeđuje bolje performanse obrade površine (kraći period brušenja, uniformno obrađenu površinu, bolji finalni efekat), smanjenje naknadne kontaminacije lakiranih površina brusnom prašinom, mogućnost, smanjenu opasnost od požara, kao i zdravije I čistije radno okruženje.

  • SPECIFIČAN DIZAJN MOTORA

Brusilica poseduje hermetički zatvoren motor bez četkica, što onemogućava prodor i akumulaciju prašine u unutar motora, čime se značajno produžava radni vek alata i smanjuje rizik neželjenih kvarova.

  • IZUZETNA SNAGA MOTORA

Snaga motora alata sa integrisanim četkicama od 350 W obezbeđuje izuzetnu brzinu I stabilnost u radu bez obzira na vrstu elemenata ili supstrata koji se obrađuju.

  • VARIJABILNA KONTROLA BRZINE RADA ALATA

Opseg brzina alata je 4.000 – 10.000 o/min. Brzina rada se može menjati tokom operacije brušenja i nema uticaja na kvalitet obrađenih površina ili stabilnost rada alata.

  • ERGONOMSKI DIZAJN I MALE DIMENZIJE

Zbog specifičnog oblika, ergonomskog dizajna i male težine ovaj alat omogućava duže vreme korišćenja uz smanjen zamor osobe koja je zadužena za brušenje.

  • MOGUĆNOST KOMBINOVANJA SA RAZLIČITIM USISIVAČIMA ZA BRUŠENJE

CEROS električni alat se može brzo i jednostavno povezivati na različite modele usisivačy za brušenje (modeli 1025 L i 1230 L) što ga čini izuzetno fleksibilnim za rad.
Zbog malih dimenzija i težine alat je moguće, pored proizvodnih pogona, koristiti i na terenu sa odgovarajućim modelima usisivača, ukoliko postoji priključak za električnu energiju u blizini mesta rada.

  • MAKSIMALNE PERFORMANSE U SISTEMU BRUŠENJE BEZ PRAŠINE

Najbolji rezultati brušenja upotrebom brusilice CEROS postižu se u kombinaciji sa MIRKA mrežicama za brušenje koje imaju izuzetno dug vek trajanja i obezbeđuju zdravo radno okruženje (NET sistem brušenje bez prašine).
Radna stopa alata poseduje veliki broj otvora čime je omogućeno efikasno usisavanje prašine sa radnih površina elemanata koji se obrađuju brušenjem.
Jednostavno uklanjanje ostataka brusne prašine koja nastaje kao nus proizvod brušenja, omogućeno je jer sam alat poseduje priključke za povezivanja na sistem za otprašivanje u samoj proizvodnji ili pak na odgovarajući model usisvača.

Električne kružne brusilice Mirka® CEROS su atestirane u akreditovanoj sertifikacionoj ustanovi „KVALITET” Niš.

ATEST ZA BEZBEDNOST MAŠINA

ATEST ZA ELEKTROMAGNETNU KOMPATIBILNOST

Sadržaj pakovanja

 • Mirka CEROS – brusilica
 • DC napajanje 230 V – napojna jedinica jednosmernom strujom
 • DC kabl CE 230 V – priključak za jednosmernu struju
 • Ključ za skidanje stope
 • Uzorak abranet mrežice – disk granulacije No.120
 • Zaštita za stopu
 • Uputstvo za upotrebu alata
 • Garancija

CEROS 550 CV

CEROS 625 CV

CEROS 650 CV

CEROS 680 CV

 
NAPOMENA:
Prikazani modeli alata se nalaze na redovnom lageru. Ostali modeli CEROS električnog alata se poručuju na zahtev.

Tehničke karakteristike

Dimenzije radne stope 125 mm i 150 mm
Ekscentar 2.5 mm, 5.0 mm i 8.0 mm
Snaga 350 W
Brzina 4000-10000 o/min
Težina ~0.90 kg
Nivo buke 68 dB
Frekvencija 50-60 Hz
Mrežni napon 220-240 VAC
Sistem otprašivanja CV – central vacuum