Staklo se kao materijal sve češće koristi u uređenju enterijera. Kompleksna tehnologija proizvodnje obojenog stakla utiče na visoku cenu tog materijala i samim tim ga ograničava na manji broj korisnika.

Proizvođači premaza, razvojem tehnologije, osmislili su premaze na vodenoj bazi koji su svojim karakteristikama, načinom nanošenja mogli adekvatno da odgovore zahtevima tržišta. Boje za staklo olakšale su eksplataciju stakla, kao materijala u uređenju enterijera, i na taj način ga približile širokom krugu korisnika .

Boje za staklo predstavljaju jednokomponentne premaze na vodenoj bazi. Zahvaljujući  sastavu i specijalnim aditivima za adheziju i mehaničku otpornost mogu se nanositi direkno na staklo bez upotrebe prajmera. Spadaju u grupu ekoloških premaza, bez štetnih materija i neprijatnog mirisa.

Upotrebom ove vrste premaza, na veoma jednostavan način, konvencionalnim sistemom nanošenja, staklo dobija novu ulogu i estetske vrednosti. Širok izbor nijansi boja koje se pripremaju po standardizovanim ton kartama i specifičnim zahtevima kupca, kao i veliki izbor specijalnih efekata, obezbeđuju neponovljivost i originalnost dizajna.

 

POGLEDAJTE GALERIJU BOJA I EFEKATA ZA STAKLO