Zbog svoje sposobnosti da naglase prirodan izgled i teksturu drveta, kao i zbog svoje netoksičnosti, premazi na bazi hidro-ulja su omiljeni među korisnicima koji žele da ih primene za opremanje lokala, poslovnih prostora, kao i sopstevnih domova ekološke premaze koji garantuju potpuno prirodan izgled tretiranih površina.

Primenom ove grupe premaza postiže se takozvani “natural wood” efekat. Pored toga, tretirana površina je jako prijatna na dodir, sa naglašenom prirodnom strukturom drveta.

Hidro ulja na tretiranoj površini ostavljaju tanak sloj premaza, tako da se preporučuje njihovo redovno održavanje i repariracija.

Ovaj postupak je veoma jednostavan i podrazumeva da se površina koja je prethodno tretirana hidro uljem zamatira finim brušenjem, a zatim premaže novim slojem istog premaza.

Hidro ulja
Hidro ulja

Ovu grupu premaza odlikuje izuzetna transparentnost. Pored potpuno bezbojne varijante koja je standardna, hidro ulja se mogu dopunski tonirati u nijanse po želji komitenta.

Veliki izbor tonova premaza na bazi hidro ulja omogućava da prilikom opremanja enterijera prostoru date svoj lični pečat i jedinstvenost.

NAJVAŽNIJE KARAKTERISTIKE HIDRO ULJA:

  • Proizvod na vodenoj bazi za tretman elemenata izrađenih od masiva ili furnira drveta u enterijeru
  • Jednostavna i brza primena premaza
  • Lako održavanje i reparacija tretiranih elemenata
  • Koriste se kao jednokomponentni ili dvokomponentni premazi u zavisnosti od namene, odnosno željene mehaničke otpornosti na tretiranim elementima
  • Nanose se u dva tanka sloja mazanjem četkom i naknadnim utrljavanjem krpom u cilju uklanjanja viška premaza
  • Izuzetno mala potrošnja premaza po sloju (20 – 80 g/m²)
  • Tretirana drvena površina zadržava potpuno prirodan izgled, kao da drvo nije tretirano

Za više informacija kontaktirati Tehničku službu Fabbrica doo.