Mirkin inovativni koncept brušenja bez prašine, primenjen je kod pneumatskih brusilica. Kao pokretačku snagu, pneumatske brusilice koriste komprimovani vazduh koji dobijaju priključivanjem na kompresor.

U ponudi su brusilice kod kojih se usisavanje prašine omogućava priključivanjem na centralni sistem za odvođenje prašine ili na usisivač, ali i brusilice koje same generišu vakuum tokom rada, pri čemu usisavaju prašinu u kesu prikačenu na usisno crevo.

Zahvaljujući karakteristikama pneumatskih brusilica, jačinom rada, jednostavnim dizajnom, bezbednom radu i lakom održavanju, veoma su pogodne za brušenje drvenih i lakiranih površina, različitih veličina i oblika.

Pored samih brusilica u ponudi je dodatna oprema: pad-saver (zaštita za stopu brusilice) i interface (dodatak sa sunđerom, zahvaljujući kome je omogućeno jednostavno brušenje zaobljnih delova veoma zahtevnih površina).

Radna podloga (stopa), je prilagođena Abranet® tehnologiji brušenja jer ima daleko više otvora od klasičnih brusilica. Korišćenjem Abranet® mrežica u kombinaciji sa brusilicama, prašina se konstantno usisava tokom rada, pa je samim tim uvek moguće videti šta se tačno događa na površini koju obrađujete. Ova osobina omogućava korisniku veću kontrolu nad poslom koji obavlja i smanjuje mogućnost greške kao što je prekomerno brušenje.