Opcije kombinovanja različitih supstrata, prilikom opremanja enterijera, za svakog arhitektu i dizajnera predstavlja specifičnu vrstu izazova.
Izbor odgovarajućeg ciklusa dekoracije i površinske zaštite posebno je važan kada postoji zahtev da se postigne ista nijansa boje kod farbanja komada nameštaja i sličnih elemenata u enterijeru, koji predstavljaju kombinaciju metala sa drugim drvenim supstratima tipa medijapana, furniranog medijapana ili masiva drveta.

Fabbrica doo nudi idealno rešenje za specifične zahteve kombinacije metalnih elemenata sa ostalim supstratima:

SINTETIČKI PRAJMER ZA METAL

Prajmer za metal spada u grupu proizvoda specijalne namene koji obezbeđuju odličnu adheziju standardnih premaza koji se inače koriste u drvnoj industriji na elemente koje su izrađene od različitih vrsta metala ( gvožđe, aluminijum, čelik, mesing, lim itd.).

[slideshow_deploy id=’15002′]

Pomenuti premaz može se koristiti kao osnovni sloj kod tretmana elemenata koji sadrže metalne delove u eksterijeru, gde se nakon toga površine moraju naknadno tretirati sintetičkim premazima koji su preporučeni isključivo za tu namenu.

KARAKTERISTIKE I POLJE PRIMENE:

  • Prajmer za metal predstavlja osnovni premaz koji omogućava bezbednu primenu pigmentiranih boja, različitih završnih lakova, specijalnih efekata, patina i ostalih premaza na metalne površine;
  • Idealan za dekoraciju komadnog nameštaja, obloga zidova, pregrada i ostalih elemenata koji se izrađuju u kombinaciji metal-drvo;
  • Karakteriše ga izuzetno mala potrošnja.

NAČIN PRIMENE:

  • Prajmer formira sloj na površini metala koji obezbeđuje izuzetnu adheziju ostalih slojeva premaza;
  • Prajmer za metal se nanosi na predhodno odmašćenu i očišćenu površinu metala;
  • Pre nanošenja prajmera površinu je neophodno blago obrusiti kako bi se poboljšala adhezija premaza;
  • Prajmer se nanosi prskanjem pomoću standardnog gravitacionog pištolja ili pumpe.

Za sve dodatne informacije Tehnička služba Fabbrica doo Vam stoji na raspolaganju!