Nanošenje bajca sistemom potapanja, u ciklusima površinske obrade i dekoracije drvenih površina u enterijeru, oduvek je predstavljalo poseban izazov za sve proizvođače nameštaja.

Pomenuti sistem nanošenja bajca pre svega koriste proizvođači stolica, dečijih krevetića, elemenata sa rešetkastom strukturom, tokarenih delova i sl. Ovi elementi su izrađeni od masiva drveta, te sistem nanošenja bajca potapanjem omogućava, pre svega, jednostavnu aplikaciju, kao i značajno manji utrošak premaza.

[slideshow_deploy id=’14949′]

Potraga za adekvatnim rešenjem koje se odnosi na formulaciju bajca, predstavlja izazov za stručnjake koji se bave segmentom istraživanja i unapređenja premaza.

Konstantan rad na unapređenju postojećih formulacija bajca, uz dodatak posebnih aditiva koji obezbeđuju dobru pokrivnost i ujednačen ton na tretiranim površinama, te mogućnost primene na različitim supstratima ( vrstama drveta ) rezultirao je upravo uvođenjem nove serije vodenog bajca čijom upotrebom se postižu izuzetni rezultati.

Pored postizanja željenog efekta na tretiranim drvenim površinama, kod bajca koji se primenjuje tehnikom potapanja, izuzetno je važno prevazilaženje tehničkih problema koji se odnose na:

  • Jednostavno postizanje ujednačenog tona bez obzira na karaktersitike i obojenost samog supstrata.

Ovo se postiže korišćenjem specijalno formulisanih bajndera (baza) za pripremu bajca, u kojima se pigmenti ravnomerno raspoređuju unutar celokupne zapremine proizvoda.

  • Taloženje bajca na dnu ambalaže.

Primenom specifičnih komponenata (stabilizatora) za formulaciju ove serije bajca značajno je smanjeno taloženja pigmenata, što kasnije, tokom primene ove vrste premaza, omogućava njihovo lakše i ravnomernije raspoređivanje u celokupnoj smeši. Na ovaj način postiže se željeni intezitet tona bajca prilikom aplikacije na tretiranim drvenim elementima.

[slideshow_deploy id=’14955′]

Upotrebom NOVE SERIJE BAJCA ZA POTAPANJE iz ponude Fabbrica doo značajno će unaprediti rad u Vašoj proizvodnji, prvenstveno jer će Vam omogućiti sledeće:

  • dobru pokrivnost i uniformnost korišćenih tonova bajca
  • eliminisanje pojave fleka i šarenila na tretiranim elemantima
  • mogućnost naknadnog lakiranja obajcovanih površina lakovima na vodenoj i sintetičkoj bazi
  • mogućnost formulisanja tonova po zahtevu komitenta
  • mogućnost prilagođavanja tonova različitim vrstama supstrata

Pozivamo Vas da testirate novu seriju bajca i samostalno se uverite u sve prednosti koje Vam pruža!

Za sve dodatne informacije Tehnička služba Fabbrica doo Vam stoji na raspolaganju!