Fabbrica doo je uvrstila u svoj prodajni asortiman najnoviju liniju ekoloških premaza za tretman dečijih igračaka.

Vodeni premazi pogodni za tretman igračaka spadaju u grupu ekoloških proizvoda, ne sadrže toksične supstance, organska jedinjenja, teške metale i nisu zapaljivi.

Nova linija premaza iz kompanije Renner Italia spada u grupu potpuno netoksičnih proizvoda, omogućava sigurnu površinsku zaštitu i dekoraciju dečijih igračaka, nameštaja u dečijim sobama, krevetića i sl.

Nove generacije vodenih premaza formulisane su na osnovu opsežnih naučnih istraživanja zasnovanih na velikom broju radova iz najrazličitijih grana medicine, biotehnologije, tehnologije i organske hemije.

Najvažniji parametar toksičnosti premaza je količina ispraljivih organskih jedinjenja VOC.
Vodeni premazi pogodni za tretman dečijih igračaka sadrže minimalnu količinu isparljivih organskih jedinjenja ili ih uopšte ne sadrže.

Ova grupa proizvoda ima slične karakteristike, kao i standardni sintetički premazi, po pitanju kvaliteta, izgleda tretiranih površina, mehaničkih karakteristika i primene.

Izbor mogućnosti za dekoraciju igračaka je takođe raznovrstan i pruža korisnicima mnogobrojne opcije (bajc, transparentni ciklus, pigmentirani ciklus, različiti procenti sjaja, opcije patiniranja itd.).

 
SVI PREMAZI IZ NOVE EKOLOŠKE LINIJE POSEDUJU ATEST EN 71 – 3

EN 71 – 3 standard definiše dozvoljeno prisustvo teških metala u premazima koji se koriste za dekoraciju drvenih elemenata u enterijeru.

SPECIJALNA NAPOMENA:
Potvrdu da je primenjeni ciklus površinske zaštite elemenata u enterijeru u skladu sa standardom EN 71 -3 možete dobiti po zahtevu, ukoliko za lakiranje koristite Renner vodeni lakove iz Fabbrica prodajnog asortimana.

*Za sve dopunske informacje kontaktirajte Fabbrica tehničku službu.