Fabbrica doo nudi svojim komitentima opciju snabdevanja premazima iz specijalne linije „SILVER DEFENCE”.

Pomenuti premazi predstavljaju grupu materijala sa specifičnim karakteristikama, te se naručuju isključivo po zahtevu kupca i uz posebne uslove koji moraju biti ispunjeni.

Tokom kreiranja ove specijalne linije, tim za istraživanje i razvoj kompanije Renner Italia postavio je u centar pažnje brigu za ljudsko zdravlje i očuvanje životne sredine.

OSNOVNE KARAKTERISTIKE

Antibakterijski „SILVER DEFENCE” lakovi na vodenoj i sintetičkoj bazi sadrže jone srebra, koji u trenutku dodira mikroorganizama sa tretiranom drvenom površinom imaju dezinfekciono dejstvo.

Mehanizam delovanja proizvoda, ove linije, ogleda se pri direktnom kontaktu sa širokim spektrom mikroba i bakterija, pri čemu se sprečava njihov rast i reprodukcija.

Pomenute mikročestice, u kontaktu sa širokim spektrom mikroba i bakterija sprečavaju njihov rast i reprodukciju.

Joni srebra se ne mogu ukloniti čišćenjem drvenih površina jer su zarobljeni unutar kristalne rešetke premaza. Zbog svoje mineralne prirode i nemogućnosti isparavanja „SILVER DEFENCE” joni ostaju nepromenjeni tokom vremena što garantuje njihove dugotrajne dezinfekcione karaktaristike.

POLJE PRIMENE

Zahvaljujući mikrobiološkoj zaštiti koju pružaju tretiranim površinama, antibakterijski lakovi posebno su pogodni za primenu na nameštaju i drugim predmetima od drveta kod kojih je bitno uvažavati visoke higijenske standarde.

Silver defence linija proizvoda posebno se preporučuje za površinsku zaštitu elemenata koji su namenjeni upotrebi u sledećim okruženjima:

JAVNIM PROSTORIMA, U KOJIMA SE ZBOG SPECIFIČNE USLUGE KOJE PRUŽAJU, ZAHTEVAJU POSEBNI HIGIJENSKI USLOVI:

  • bolnice, laboratorije, stomatološke ordinacije i druge zdravstvene ustanove;
  • vrtići i škole;
  • bazeni, saune i kozmetički saloni;
  • prostorije u kojima se priprema hrana (restorani, kuhinje, pekare, barovi i sl.);
  • trgovine hranom, voćem i povrćem.

PRIVATNIM PROSTORIMA KOJI IMAJU POSEBNE HIGIJENSKE ZAHTEVE ZBOG PREVENCIJE ŠIRENJA BAKTERIJA I POBOLJŠANJA ZDRAVSTVENIH STANDARDA:

  • dečje sobe, kupatila i kuhinje;
  • drveni podovi;
  • kućice i korpe za kućne ljubimce.

[slideshow_deploy id=’15525′]

PREDNOSTI KOJE PRUŽAJU KORISNICIMA

Antibakterijski premazi (transparentni ili pigmentirani) poseduju sledeće važne karakteristike:

  • jednostavnost primene – identično kao i svi ostali premazi za površinsku zaštitu;
  • poseduju istovetne osobine kao i standardni premazi za površinsku zaštitu: tvrdoću, transparentnost, stabilnost, tiksotropnost, kao i hemijsku i mehaničku otpornost.

Za sve dodatne informacije Tehnička služba Fabbrica doo Vam stoji na raspolaganju.