BEZBOJNI  CIKLUS POVRŠINSKE ZAŠTITE

Bezbojni poliuretanski lakovi preporučuju se za tretman elemenata u enterijeru  izrađenih od  masiva drveta  ili furniranih delova . Efekat koji se njihovom upotrebom na površini dobija, procenat sjaja i mehaničke karakteristike predstavljaju osnov za njihovu podelu i kategorizaciju.

BEZBOJNE PODLOGE :

EM 3702 – BEZBOJNA PU PODLOGA
Bezbojna podloga koja dobro zapunjava površinu koja  se obrađuje. Transparentna je, brzo se suši  i  dobro brusi. Bezbojni završni lakovi na nju veoma dobro prijanjaju bez mogućnosti  odvajanja.
(TEHNIČKO UPUTSTVO)

EM 3771 – BEZBOJNA PU PODLOGA UNIVERZALNA
Bezbojna podloga univerzalne namene, koja se koristi za površinsku obradu i dekoraciju nameštaja, vrata, ramova, ravnih i zaobljenih površina u enterijeru izrađenih od drveta i furniranih delova. Poseduje dobru pokrivnost i mogućnost zapunjavanja. Transparentna je,  što je čini pogodnom i za tretman tamnijih substrata. Dobro se brusi.
(TEHNIČKO UPUTSTVO)

EM 3773  – BEZBOJNA PU PODLOGA IZUZETNE POKRIVNE MOĆI
Bezbojna podloga koja poseduje odličnu pokrivnu moć. Idealna je za  sistem zatvorenih pora, a posebno se preporučuje i za tretman izuzetno poroznih substrata. Transparentna je, zbog čega čuva i dodatno naglašava prirodnu strukturu drtveta. Dobro se brusi. Bezbojni završni lakovi na nju veoma dobro prijanjaju bez mogućnosti odvajanja.
Pogodna je za takozvane „brze cikluse“, kod kojih se nanošenjem jednog sloja podloge i jednog sloja završnog laka, lako postiže željeni efekat na obrađenoj površini.
(TEHNIČKO UPUTSTVO)

 

EM 3765 – BEZBOJNA PU PODLOGA  TIKSOTROPNA
Bezbojna tiksotropna podloga odlične pokrivne moći. Tiksotropnost, kao osobina izuzetno je važna kada se lakiraju zahtevni elementi kao što su : stolice, noge stolova, tokareni delovi nameštaja i slični elementi  kod kojih je vertikalna aplikacija jedini način sprovođenja površinske zaštite. Dobro se brusi. Za  njenu primenu pored konvencionalne opreme može se koristiti i oprema za elektrostatičko nanošenje, koja značajno umanjuje rastur kod materijala.
(TEHNIČKO UPUTSTVO)