Poliesterski premazi su proizvodi za tretman drvenih elemenata u enterijeru, koji poseduju izuzetne fizičko-hemijske osobine.

Izražena tvrdoća filma premaza, kao i odlična mehanička otpornost su osnovne prednosti za primenu ovih proizvoda u ciklusima površinske zaštite i dekoracije.

Obzirom da sadrže visok procenat suve materije, njihovom upotrebom postiže se izuzetno bogat film premaza.
Nezamenljivi su u segmentima površinske obrade kada je potrebno postići izuzetnu zapunjenost i uniformisanost obrađene površine, što je posebno važno kod lakiranja površina u visoki sjaj.

Tiksotropni su, što ih čini pogodnim i za vertikalno nanošenje, bez opasnosti od slivanja premaza i pojave neravnina.

Važna prednost poliesterskih premaza, u odnosu na poliuretanske, je to što se mogu nanositi u većoj količini po sloju, bez eventualnih problema vezanih za dobru adheziju na supstrat koji se na taj način površinski obrađuje.
Mogu se kombinovati sa ostalim sintetičkim premazima u različitim ciklusima, zavisno od finalnog rezultata koji treba postići.
Izuzetan izgled površina u visokom sjaju dobija se kada se primenjuje kompletan poliesterski ciklus, koji podrazumeva odgovarajuću podlogu i završni lak.

Poliesterski premazi su trokomponentni i podrazumevaju odgovarajuću smolu ( podlogu ili završni lak), akcelerator i katalizator.
Adekvatna priprema smeše za rad podrazumeva striktno praćenje uputstava koja su definisana u tehničkoj dokumentaciji proizvođača.