Ubrzani ritam života i mnogobrojne dnevne aktivnosti unose dosta stresa u život savremenog čoveka. Kako bismo se relaksirali i ublažili negativne uticaje često posećujemo spa centre ili saune.

Redovni odlazak u saune danas predstavlja potrebu, a ne luksuz.

Kompanije koje se bave projektovanjem i proizvodnjom sauna traže odgovarajuće prirodne materijale i premaze koji mogu zadovoljiti visoke standarde.

Fabbrica doo u saradnji sa svojim partnerom BORMA WACHS predstavlja novi proizvod:

ULJE ZA TRETMAN DRVENIH POVRŠINA U SAUNAMA

Ovaj proizvod specijalno je namenjen za tretman drvenih površina u prostorijama u kojima vladaju specifični uslovi koji se odnose na izražene temperaturne promene, kao i oscilacije u vlažnosti vazduha.

Ulje za tretman drvenih površina u saunama je formulisano na bazi prirodnih sirovina i ne emituje štetna isparenja (VOC free proizvod).

Nakon nanošenja, premaz prodire duboko u strukturu supstrata i obezbeđuje adekvatan nivo zaštite od prodora vlage, ali i razvoja gljivica i plesni.

Elementi tretirani Borma uljem za saune prilikom eksploatacije ne emituju isparenja koja su štetna po zdravlje i bezbednost ljudi.

Efekat koji se postiže primenom Borma ulja za saune može se okarakterisati kao „natural wood“ efekat  jer naglašava prirodnu strukturu i teksturu drveta koje se obrađuje.  Tretirane površine su nakon aplikacije premaza  glatke i  izuzetno prijatne na dodir.

U cilju redovnog održavanja drvene elemente u saunama je potrebno periodično premazivati kako bi se konstantno obezbedio adekvatan nivo zaštite.

Za dopunske informacije Tehnička služba Fabbrica doo Vam stoji na raspolaganju.