Deo tehničkog tima Fabbrica doo koji se bavi segmentom razvoja i uvođenjem novih proizvoda, redovno prati zahteve komitenata i stalno je angažovan na pronalaženju odgovarajućih rešenja i sistema površinske zaštite koji omogućavaju maksimalno unapređenje procesa rada, poboljšanje kvaliteta površinske obrade, kao i značajnu uštedu vremena.

Zahvaljujući saradnji sa renomiranim italijanskim proizvođačem premaza za metal Sestriere vernici, naš prodajni asortiman proizvoda za površinsku zaštitu i dekoraciju metala dopunili smo novom, unapređenom serijom epoksidnih 2K prajmera.

Unapređena generacija epoksidnih prajmera namenjena je za zaštitu i dekoraciju elemenata u enterijeru i eksterijeru izrađenih od najrazličitijih vrsta metala, specifične supstrata poput inoxa, mesinga, uključujući i hromirane površine, aluminijum i ostale vrste obojenih i neobojenih metala.

Pomenuta serija proizvoda značajno skraćuje vreme potrebno za lakiranja elemenata, obezbeđuje značajnu uštedu materijala, odnosno omogućava unapređenje efikasnosti samog procesa rada u proizvodnim pogonima.

VAŽNE KARAKTERISTIKE NOVE GENERACIJE PRAJMERA ZA METAL:

 • Osnovni premazi izuzetne postojanosti i trajnosti.
 • Obezbeđuju izuzetne antikorozivne karakteristike lakiranim elementima.
 • Pigmentacija proizvoda, kao i veliki procenat suve materije obezbeđuju dobru pokrivnost.
  Zbog ove osobine eliminiše se potreba za korišćenjem dodatnog sloja podloge, kao međusloja, što značajno ubrzava i olakšava proces rada.
 • Izvanredna elastičnost sloja premaza obezbeđuje odličnu adheziju (prijanjanje) na elementima specifičnog oblika i dizajna.
 • Brže se suši u odnosu na stariju generaciju prajmera, kod kojih je bilo potrebno više od 24 sata da bi premaz bio spreman za brušenje. Ova karakteristika doprinosi skraćivanju ukupnog vremena potrebnog za lakiranja metalnih elemenata.
 • Sloj prajmera se veoma lako i jednostavno brusi.
 • Zbog same pigmentacije ( obojenosti ) prajmera izbegavaju se problemi neuniformnog brušenja sloja ili opcija da se premaz prebrusi, što je bio čest slučaj kod prajmera koji su potpuno transparentni.
 • Obezbeđuje izuzetnu adheziju pigmentiranih sintetičkih premaza na lakirane površine u enterijeru i eksterijeru.
 • Taloženje proizvoda je svedeno na minimum tokom čuvanja i skladištenja.

Za sve dodatne informacije Tehnička služba Fabbrica doo Vam stoji na raspolaganju.