JEDINSTVENO U FABBRICA PONUDI !

Novi trendovi u opremanju enterijera podrazumevaju korišćenje prirodnih materijala – drvo, metal, kamen, mermer i slično, kao i upotrebu dekorativnih premaza čijom primenom se postiže identičan efekat, koji se sa njima uklapa ili pak prati iste linije, nijanse i tonalitete.

U segmentu površinske obrade elemenata u drvnoj industriji navedene tendencije ogledaju se najviše u ekspanziji primene ulja i voskova, vodenih lakova, ali i konvencionalnih poliuretanskih i akrilnih premaza u niskim procentima sjaja.

Prateći zahteve koji stižu sa tržišta i radom na unapređenju premaza, poslednjih par godina, kompanija Renner Italia razvila je nekoliko linija premaza dostupnih u niskim procentima sjaja, takozvanom dubokom matu (nivo sjaja 3-5%).

Pomenuti proizvodi posebno su atraktivni za arhitekte i dizajnere istančanog ukusa, ali i renomirane proizvođače nameštaja, koji prate svetske aktuelnosti u segmentu dizajniranja nameštaja i enterijera generalno.

U skladu sa aktuelnim trendovima, Fabbrica doo je u saradnji sa kompanijom Renner, Italia, svoj prodajni asortiman, proširila novom serijom pigmentiranih poliuretanskih boja, u dubokom matu.

Uvođenjem novih serija konvertora za pripremu boja u dubokom matu, u mogućnosti smo da za Vas pripremamo pigmentirane boje u najnižim procentima sjaja, 3 ili 5%.

Boje pripremljene na ovaj način karakteriše izuzetna pokrivnost, stabilnost i uniformnost nivoa sjaja, kao i odlična mehanička i hemijska otpornost.

Primena pigmentiranih poliuretanskih boja u dubokom matu, pored postizanja željenog estetskog izgleda, ima dopunske prednosti koje se odnose na značajno pojednostavljenje procesa rada, kao i smanjenu potrošnji premaza.
Proizvođači iz segmenta drvne industrije su do sada, u cilju postizanja ovog efekta, sprovodili dopunsko lakiranje elemenata tretiranih poliuretanskim bojama u matu, transparentnim akrilnim lakovima u nižim procentima sjaja. Primenom novih serija pigmentiranih boja navedeni postupak se znatno pojednostavljuje, a sam proces lakiranja ubrzava.

Tehnički tim Fabbrica doo pomenute boje izrađuje po standardnim ton kartama ( RAL ili NCS), ali isto tako formuliše tonove po uzorku.

Pored toga, posebno su atraktivne boje u dubokom matu pripremljene u nijansama po RAL D2 (RAL DESIGN) ton karti, čijom primenom se postiže jedinstven finalni efekat na lakiranim elementima, odnosno unikatna rešenja u opremanju enterijera.

Za sve dopunske informacije kontaktirajte Tehničku službu Fabbrica doo.