POTVRDE KVALITETA

CATAS, italijanski institut za istraživanje i razvoj, predstavlja najznačajniju ustanovu u oblasti drvne industrije i nameštaja.

Svoju delatnost bazira na saradnji sa italijanskim i inostranim organizacijama i institutima u istraživanju proizvoda i sertifikacionim aktivnostima; pripada Eurifi, jednoj od najznačajnijih istraživačkih nadležnih organizacija u sektoru drvne industrije i opremanja.

Institut ima misiju da unapredi tehnološki razvoj italijanskih kompanija u drvnoj industriji, proizvodnji nameštaja, opremanju i pratećim sektorima. Njihov cilj je da predstave tehnološke standarde za rast i razvoj preduzeća, kao i da doprinesu unapređenju proizvoda svojih klijenata, nudeći inovativna rešenja.

Veliki broj proizvoda kompanije Renner Italia sertifikovan je od strane ovog entiteta.

SERTIFIKATI INSTITUTA CATAS ZA VODENE PREMAZE RENNER ITALIA:

ATLAS Matterial Testing Solutions predstavlja najznačajniju instituciju za ispitivanje i merenje atmosferskih uticaja na drvo – sunčevog zračenja, vlage, vetra, padavina.

Od osnivanja 1915. godine pa do danas, Atlas razvija opremu za simuliranje uticaja sunčevog zračenja u laboratorijskim uslovima, kao i opremu za simuliranje ubrzanog starenja (Ksenotest).

Ova kompanija sa dugogodišnjom tradicijom osim sedišta u Čikagu ima i predstavništvo za Evropsku uniju u Nemačkoj (Linsengericht).

Atlas laboratorije širom sveta testiraju otpornost materijala na degradirajuće dejstvo spoljašnjeg okruženja. Testiranja se vrše i simulacijom ekstremnih atmosferskih uslova.

SERTIFIKAT INSTITUTA ATLAS ZA VODENE PREMAZE RENNER ITALIA:

ISO9001:2015. Ovim sertifikatom se potvrđuje da je sistem menadžmenta kvaliteta u kompaniji RENNER ITALIA S.P.A u saglasnosti sa standardom za sisteme kvaliteta ISO9001:2015.

Sertifikacija se odnosi na razvoj i proizvodnju premaza za drvo, kao i njihovo mešanje i pakovanje.

ISO14001:2015. Ovim sertifikatom se potvrđuje da je sistem menadžmenta kvaliteta u kompaniji RENNER ITALIA S.P.A u saglasnosti sa standardom za sisteme kvaliteta ISO14001:2015.

Sertifikacija se odnosi na standarde vezano za ekologiju I zaštitu životne sredine.