Tehnički tim Fabbrica doo u saradnji sa laboratorijom proizvođača Renner Italia, pripremio je kratak video zapis o postupku patiniranja.

Patiniranje predstavlja proces dekorativne površinske obrade elemenata u cilju postizanja rustičnog izgleda na tretiranim površinama. Upotrebom ove vrste materijala ističe se i naglašava prirodna struktura i tekstura drveta.

Zahvaljujući širokoj paleti tonova patina uz mogućnost nijansiranja prema želji kupca, patinirani predmeti predstavljaju idealan spoj starog i novog u dizajniranju nameštaja i enterijera.

Patiniranje, kao specifičan efekat, postiže se u nekoliko faza, kombinacijom različitih proizvoda i tehnika rada. U primeni patine akcenat se stavlja na način nanošenja i njeno odstranjivanje. Kreativnost u primeni, kao rezultat, daje unikatan izgled dekorisanim površinama i jedinstvenu umetničku vrednost.

Pogledajte PROMO FILM koji je pripremila naša služba tehničke podrške, koji će Vas upoznati sa procedurama, postupcima i materijalima koji se koriste za dobijanje najboljih rezultata kod postupka patiniranja.