Mirka alati za brušenje i dalje postavljaju standarde u inovativnom dizajnu, vrhunskim performansama i izuzetnim karakteristikama.

Nagrada „Red Dot: Best of the Best” predstavlja prestižno priznanje za inovativni dizajn koje je ove godine dobila nova MIRKA LEROS brusilica za zidove.

Ekspertski tim dodeljuje Red Dot nagrade, kao međunarodno priznat pečat kvaliteta, samo najboljim proizvodima u određenoj kategoriji.
Nagrađene proizvode karakterišu simbioza funkcije i estetike. Činjenica da je mali broj proizvoda ušao u uži izbor dokaz je rigorozne prirode kriterijuma koji se primenjuju na ovom takmičenju.
Čestitke dobitnicima je uputio profesor dr Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red Dot nagrade.


 
„Veoma smo počastvovani i ponosni zbog ovog prestižnog priznanja. Iza brusilice Mirka LEROS stoje godine rada na razvoju i unapređenjima.
Postojala je jasna tržišna potreba za lakim i ergonomskim brusilicama za zidove i plafone. Velika potražnja koju danas imamo i stalno rastuća prodaja jasno pokazuju da smo uspeli da odgovorimo na aktuelne potrebe korisnika i razvijemo nešto što će doneti revoluciju na tržište”, rekao je direktor kompanije Mirka Stefan Sjoberg.
Mirka LEROS je najlakša brusilica ovog tipa na tržištu, koja poseduje motor bez četkica, sa fleksibilnom glavom za obradu teško dostupnih delova, što doprinosi jednostavnijoj upotrebi alata. Dizajnirana je u saradnji sa švedskom dizajnerskom kompanijom Veryday, a ergonomija je bila ključni fokus kada se alat razvijao.


 
Priznanje „Red Dot Design” datira još od 1955. godine i nagrađuje najbolje proizvode kreirane svake godine.
Dizajneri i proizvođači iz 59 zemalja u 2018. godini predali su na ovaj konkurs više od 6.300 različitih proizvoda. Strogi kriterijumi za ocenjivanje, koji uključuju nivo inovacije, funkcionalnosti, kvaliteta, ergonomije i izdržljivosti, pružaju referentni okvir koji se tada dopunjava sopstvenom ekspertizom članova žirija.
U izbor „Red Dot: Best of the Best” je ušlo samo 1% prijavljenih proizvoda.

Pogledajte kratak PROMO FILM koji će Vas upoznati sa osnovnim karakteristikama ovog izuzetnog alata: