Mirka alati za brušenje i dalje postavljaju standarde u inovativnom dizajnu, vrhunskim performansama i izuzetnim karakteristikama.
Mirka AOS-B 130NV, najmanja do sada proizvedena brusilica za brušenje malih površina i popravku sitnih oštećenja na baterijski pogon, ove godine je nagrađena za dizajn visokog kvaliteta, nagradom „Red Dot Award: Product Design 2017”.

Pomenuta brusilica dizajnirana je u saradnji sa prestižnom švedskom kompanijom „Veryday”.


Ergonomski dizajn koji je bio prioritet, ovu brusilicu čini lakom za manevrisanje i omogućava korisniku dug rad bez zamora, dok mu istovremeno pruža dobru kontrolu za vreme procesa brušenja. Ovaj praktičan mali alat takođe obezbeđuje ekonomične i konzistentne performanse baterije, koja može trajati do 16 sati.

„Pametna” električna brusilica Mirka DEROS, koja se proizvodi od 2012. godine, a dobila je istu nagradu 2014. godine.
Kompaktan alat za brušenje Mirka DEROS je prva brusilica sa motorom koji nema četkice i eksterni izvor napajanja. Mirka DEROS je još uvek najmanja električna kružna brusilica na tržištu.

Međunarodno takmičenje „Red Dot Design Award” uključuje najbolje proizvode za tekuću godinu.
Kako bi se ocenili raznovrsni proizvodi na polju profesinalnog dizajna, takmičenje „Red Dot Award” je podeljeno u tri kategorije: „Red Dot Award: Product Design”, „Red Dot Award: Communication Design” i „Red Dot Award: Design Concept”.
Pomenuta nagrada datira još od 1955. godine, a organizuje je „Zentrum Nordrhein Westfalen”, i jedna je od najviše cenjenih u svetu.