NOVOSTI IZ KOMPANIJE MIRKA

Nova brusilica za zidove, MIRKA® LEROS, predstavlja još jedan uspeh tima za razvoj kompanije Mirka®.

Godine ulaganja u razvoj, te maksimalno fokusiranje na olakšavanje rada za sve korisnike alata, rezultirale su patentiranjem najlakše električne brusilice za zidove na tržištu.
Mirka® LEROS omogućava brzo i efiksano brušenje bez prašine, kada se koristi u kombinaciji sa Mirka® NET abrazivima i usisivačima.

Ovaj jedinstveni alat će biti u prodaji na proleće 2018. godine.

U međuvremenu, do početka redovne prodaje, zadovoljstvo nam je da najavimo nominaciju brusilice Mirka® LEROS za nagradu „Innovation Awards 2017”, u kategoriji opreme i alata za građevinarstvo. Ova nagrada se dodeljuje u sferi vodećih trendova industrije i glavni je događaj na sajmu globalnog građevinarstva Batimat. Dobitnici nagrade će biti objavljeni na ceremoniji dodele 18. septembra 2017. godine.

Prema mišljenju stručnog žirija „Innovation Awards”, jasni su kriterijumi i trendovi koji se prate kod izbora pobednika u kategoriji opreme i alata.
Pre svega, ocenjuje se tehnološka integracija svih delova, koja omogućava poboljšane performanse alata i čini ga lakšim za rad, naravno uz obaveznu veću bezbednost za korisnike.
Takođe, važan parameter je inovativni dizajn alata koji pre svega treba da bude fokusiran na njegove korisnike, da olakšava rukovanje alatom i ne zahteva penjanje na visinu.

Mirka® LEROS prati mnoge od ovih trendova. Ova dugačka električna, kružna brusilica, ima težinu koja je manja od 3,5 kg i poseduje motor bez četkica. Fleksibilna glava za brušenje se savija pod uglom od 180° što omogućava bolji pristup površinama koje se bruse uz značajno manji naporu u radu.

Kompanija Mirka® će predstaviti ovu brusilicu na Batimat sajmu, koji se održava u Parizu od 6. do 10. novembra 2017. godine.