VATRO-OTPORNI PREMAZI FIREWALL (RENNER ITALIA) NA POVRŠINI OD 11.000 m²

Posle iščekivanja od dve godine i velikog optimizma koji je bio prisutan za vreme trajanja radova, otvoren je novi futuristički kongresni centar „Nuvola“.
Svečana vrpca je presečena u prisustvu premijera Matea Rencija i Masimilijana Fuksasa, glavnog projektanta ovog impresivnog zdanja. Televizija RAI je uživo prenosila ovaj događaj.
Rad na izgradnji ovog impresivnog objekta je započet 2008. godine, a kompletan projekat je koštao 239 miliona evra.

[slideshow_deploy id=’16334′]

Vatro-otporni premazi iz linije FIRE WALL, proizvođača Renner Italia, značajno su doprineli bezbednosti ovog objekta, koji se nalazi u centru Rima.

„FIREWALL premazi su korišćeni na drvenim površinama u enterijeru i eksterijeru građevine. Izabrana je crna boja za eksterijer, a boja višnje za enterijer. Naši premazi su zastupljeni na svim površinama ovog zdanja, a ne samo u auditorijumu” – rekao je rukovodilac Firewall sektora, Luka Fud.

Ime Nuvola (Oblak) se odnosi na sam auditorijum, koji predstavlja nezavisnu celinu, koja je povezana sa kompletnom strukturom objekta koji nosi naziv „Teca” i urađena je u staklu, metalu i kamenu.

Na ovom objektu površina od 11.000 m² drvenih elemnata tretirana je FIREWALL premazima na vodenoj bazi.
Pomenuti proizvodi pripadaju kategoriji premaza vrhunskog kvaliteta i poseduju sertifikat Klase 1 u skladu sa standardom UNI 9796.
U njihovoj proizvodnji ispoštovani su svi zahtevni protiv-požarni i ekološki standardi.

Glavni projektant Fuksas ponosno je zaključio: „Kompanija Renner Italia je još jednom dala svoj doprinos italijanskoj arhitekturi”.