Decembar smo u Fabbrici započeli još jednom prezentacijom za komitente i saradnike.

Naše kolege iz sektora prodaje i tehničke podrške organizovale su stručni seminar tokom kog je predstavljen raznovrstan prodajni asortiman Fabbrica doo kao i različiti ciklusi površinske zaštite i dekoracije u enterijeru i eksterijeru.

U uvodnom delu seminara posebno su diskutovani svi noviteti u segmentu boja i lakova koji se primenjuju u drvnoj industriji.

Cilj seminara bio je upoznavanje sa novim trendovima u dizajnu enterijera, unapređenim ciklusima površinske zaštite i inovativnim materijalima koji su nastali kao rezultat unapređenja postojećih formulacija i receptura premaza.

Pored toga, predstavljena je važnost sledećih činilaca koje značajno utiču na lakše i jednostavnije postiizanje željenog izgleda tretiranih površina:

  • odabir adekvatnog supstrata
  • brušenja supstrata
  • fizičko odvajanje dela u kome se sprovodi brušenje od lakirnice
  • priprema i nanošenje proizvoda u skladu sa preporukama proizvođača
  • korišćenja adekvatne opreme za nanošenje premaza
  • poštovanja preporučenog vremena sušenja pre nanošenja sledećeg sloja premaza, kao i vremena potrebnog za postizanje maksimalne mehaničke optornosti na lakiranim elementima
  • redovnog održavanja opreme (čišćenje opreme primenom preporučenog razređivača)
  • održavanje optimalnih uslova u lakirnici (temperatura, vlažnost vazduha, provetravanje i sl.)

Svako od učesnika podelio je svoje iskustvo iz segmenta pripreme i primene premaza, kao i način na koji je unapredio svoj sistem rada uz pomoć Fabbrica tehničkog servisa.

[slideshow_deploy id=’15026′]

Tokom prezentacije su sem više različitih linija premaza, predstavljeni i specifični proizvodi kojima se može značajno unaprediti rad, kao i realizacija naloga naočito u zimskim mesecima, poput: razređivača i katalizatora za zimske uslove, aditiva za ubrzavanje sušenja premaza i sl.

Nakon teorijskog dela prezentacije, praktično je predstavljena priprema i primena premaza za koje su naši gosti pokazali najveće interesovanje.

Posle sprovedenih testiranja svih proizvoda i ciklusa površinske zaštite, diskutovano je o svemu što je prezentovano tokom seminara, kao i načinima na koji je moguće unaprediti postojeći način rada u proizvodnim pogonima komitenata.

Posebno je akcentovana važnost pravilnog lagerovanja i skladištenja premaza, optimalna temperatura premaza i supstrata koji se obrađuje, važnost adekvatne temperaturne regulacije u delu pogona gde se nalazi lakirnica i prostorije za odlaganje izlakiranih elemenata.