U cilju unapređenja saradnje, kao i upoznavanja naših saradnika sa karakteristikama i poljem primene novih proizvoda u Fabbrica doo asortimanu, organizovali smo novu prezentaciju u okviru projekta Fabbrica dani.

Tokom prezentacije predstavili smo, u kratkim crtama, nekoliko novih proizvoda, čija primena samim korisnicima značajno može olakšati i ubrzati proces rada, ali i unaprediti kvalitet površinske zaštite.

U pitanju su nove generacije premaza unapređenih karakteristika i formulacije.

Među pomenutim proizvodima posebno su se izdvojili sledeći proizvodi koji su našim gostima bili interesantni zbog svojih specifičnih karakteristika i izuzetne cenovne konkurentnosti:

  • BELA VISOKOPOKRIVNA POLIURETANSKA PODLOGA koju odlikuje izuzetna pokrivnost kako na ravnim, tako i na zaobljenim delovima. Ova podloga odlično zapunjava površinu i formira stabilan, tvrđi sloj koji je teško prebrusiti. Pogodna je za nanošenje u vertikali (tikso osobine). Odlikuje je izuzetno kratko vreme sušenja, mogućnost korišćenja u ciklusima u matu i u sjaju.
  • BELA POLIURETANSKA PODLOGA ZA BRZE CIKLUSE koja je namenjena prevashodno serijskim proizvodnjama. Karakteriše je mogućnosti nanošenja narednog sloja već nakon 25 min (bez međufaznog brušenja). Primenom pomenutog premaza moguće je naneti kompletan ciklus površinske zaštite u jednom danu.
  • TRANSPARENTNA POLIURETANSKA TIKSOTROPNA PODLOGA koja predstavlja proizvod sa povećanim sadržajem suve materije koji obezbeđuje dobru punoću sloja. Poseduje izražene tiskotropne osobine zbog čega se je pogodna za nanošenje u vertikali, kao i izuzetnu transparentnost.
  • AKRILNI LAK U VISOKOM SJAJU koga karakteriše izuzetna transparentnost i odlično razlivanje. Njegovom primenom obezbeđuje se uniformni nivo sjaja na lakiranoj površini i izuzetne mehaničke karakteristike.
    Za razliku od ostalih akrilnih lakova identične namene, ovaj proizvod je veoma jednostavan za rad – primenjuje se na sličan način kao PU lakovi u visokom sjaju, Može se nanositi, po potrebi, u dva sloja, mokro na mokro, bez rizika od pojave kuvanja laka.

Uvođenjem naznačenih proizvoda Fabbrica doo je zaokružila svoj prodajni asortiman, tako da smo sada u prilici da svakom kupcu ponudimo proizvod koji odgovara potrebama njegove proizvodnje ili aktuelnog posla.

[slideshow_deploy id=’20531′]

Ovom prilikom, takođe je diskutovano o najčešćim problemima koji se mogu pojaviti u radu sa premazima, a posebno o merama koje treba preduzeti u cilju njihovog eliminisanja. Apostrofirana je važnost korišćenja adekvatne opreme za nanošenje lakova, kao i neophodnost poštovanja procedura rada koje su definisane u tehničkoj dokumentaciji proizvođača.
Pored toga, posebno je naznačena važnost adekvatnog brušenja i sušenja, te njihov uticaj na kvalitet finalnog proizvoda.

Tokom praktičnog dela prezentacije, sa našim tehničarima primene, zajednički su testirani svi premazi i ciklusi površinske zaštite, za koje su naši gosti pokazali posebno interesovanje. Cilj je bio, naravno, da se na taj način bolje upoznaju sa karakteristikama i mogućnostima svakog od predloženih premaza, odnosno ciklusa rada.

[slideshow_deploy id=’20539′]

Nakon završetka seminara diskutovano je o svemu prezentovano, kao i o mogućnostima unapređenja procesa rada u proizvodnom pogonu komitenta.

Svi prisutni gosti uverili su se još jednom u mnogobrojne mogućnosti unapređenja postupka rada koje Fabbrica doo omogućava svojim komitentima.