Tim tehnologa i tehničara kompanije Fabbrica organizovao je još jednu uspešnu prezentaciju za svoje komitente i saradnike, koja je za cilj imala upoznavanje sa mnogobrojnim novitetima u prodajnom asortimanu.

Tokom prezentacije posebno su obrađeni pigmentirani ciklusi površinske zaštite koji se mogu primeniti za postizanje najboljih rezultata kod tretmana elemenata u visokom sjaju. Posebno je akcentovana važnost odabira adekvatnih materijala za tu namenu, shodno uslovima i opremi za nanošenje premaza koju komitenti poseduju, ali i adekvatan način primene premaza kako bi se postigao željeni finalni efekat.

Fabbrica doo u svom asortimanu poseduje više različitih serija premaza čijom se upotrebom može postići zahtevani efekat. Sam odbir premaza umnogome zavisi od vrste i namene elemenata koji se lakiraju.

Sem standardnog ciklusa u sjaju koji podrazumeva nanošenje visokopokrivne poliuretanske ili pak poliesterske podloge i završnog laka ( boje ) u visokom sjaju, našim saradnicima smo predstavili i dopunske varijante.

Učesnici prezentacije posebno su se interesovali za prednosti sistema lakiranja koji podrazumeva primenu boje u matu i transparentnog akrilnog laka u visokom sjaju, u odnosu na standardne cikluse sa poliuretanskim bojama u visokom sjaju, a koje se odnose na sledeće:

  • Bolja mehanička i hemijska otpornost sloja u odnosu na poliuretanske premaze u sjaju,
  • Izuzetan nivo i uniformnost sjaja na površini,
  • Postizanje efekta dubine sloja,
  • Mogućnost poliranja nakon 24 – 36 h,
  • Jednostavniji postupak poliranja – prilikom poliranja ne dolazi do “probijanja” boje na ivicama.

Fabbrica doo u ponudi ima dve varijante transparentnog akrilnog laka u visokom sjaju čijom primenom se postiže pomenuti efekat:

  • JB M671 koji je specifičan zbog same pripreme. Ova serija laka se katalizira dodatkom 100% učvršćivača i ne razređuje se.
  • JA M637 je po načinu primene sličniji poliuretanskim lakovima u sjaju, jer se razređuje i može se nanositi i u većoj količini bez opasnosti od curenja ili kuvanja – primenom tehnike nanošenja na mokro u dva sloja.

Finalni efekat obe varijante laka je izuzetan. Izbor odgovarajuće serije laka se vrši u zavisnosti od sistema rada koji se primenjuje u određenom proizvodnom pogonu.

[slideshow_deploy id=’20558′]

Praktični deo prezentacije realizovan je u Fabbrica trening centru koji je poseduje adekvatnu opremu za nanošenje i testiranje premaza, kao i aparate za brušenje i poliranje nove generacije.

Tom prilikom, organizovana je detaljna demonstracija pravilne primene pojedinih grupa premaza, a takođe diskutovano je i o faktorima koji u mnogome mogu uticati na finalni efekat na tretiranim površinama, pravilnoj primeni premaza, mogućnostima primene različitih tehnika rada u cilju postizanja unikatnog izgleda elemenata i slično.

Svi dragi gosti imali su priliku da lično testiraju premaze i preporučene tehnike rada za koje su pokazali posebno interesovanje, a koje se sprovode u cilju postizanja zahtevanog kvaliteta lakiranih površina.

Razmena informacija je bila veoma dinamična na obostrano zadovoljstvo.
Na kraju same prezentacije organizovana je i demonstracija postupka poliranja površina u visokom sjaju, gde su, sem predstavljanja pravilnog postupka rada, prikazane i sve prednosti upotrebe akrilnog laka u visokom sjaju.

[slideshow_deploy id=’20568′]

Nakon završetka seminara diskutovano je o premazima koji su predstavljeni, kao i mogućnostima njihove implementacije u proizvodnim pogonima komitenata.

Kao i uvek do sada, naša Tehnička služba je pokazala da vodi brigu o svojim saradnicima u cilju maksimalnog pojednostavljenja samog proizvodnog procesa i povećanja efikasnosti, uz postizanje vrhunskih rezultata površinske obrade.