Stručni tim Fabbrica doo je realizovao INTERAKTIVNI SEMINAR – FABBRICA DANI sa ciljem da svojim komitentima i saradnicima detaljno približi karakteristike premaza i tehnologiju primene proizvoda za površinsku zaštitu i dekoraciju u segmentu drvne industrije.

Tokom trajanja seminara detaljno su predstavljeni svi materijali za površinsku obradu i dekoraciju drvenih površina, kao i specijalni, novi i tehnološki napredni premazi, jedinstveni na domaćem tržištu. Pored toga, komitentima su demonstrirani inovativni sistemi za efikasno brušenje i poliranje Mirka, Finska.

Tom prilikom, posebno su predstavljeni svi noviteti iz prodajnog asortimana Fabbrica doo:

  • Specijalni razređivači za usporavanje sušenja premaza tokom ekstremno toplih letnjih meseci
  • Poliesterske podloge sa smanjenim sadržajem isparljivih aromatičnih jedinjenja – bez intenzivnog mirisa
  • Nove serije bajca prilagođene različitim tehnikama nanošenja
  • Hidro ulja za tretman drvenih površina u eksterijeru
  • Specijalni efekti za tretman površina izrađenih od medijapana i stakla

Nakon završetka prezentacije, naši gosti su imali prilike da u Fabbrica izložbenom salonu, zajedno sa tehnolozima, prodiskutuju o izloženim uzorcima specijalnih efekata, primenjenim ciklusima, pravilnoj primeni premaza, kao i o supstratima na koje je moguće naneti pojedine premaze i efekte.

[slideshow_deploy id=’13986′]

Praktični deo prezentacije realizovan je u NOVOM FABBRICA TRENING CENTRU koji je opremljen modernom opremom za nanošenje i testiranje premaza, kao i aparatima za brušenje nove generacije.

Tom prilikom, organizovana je detaljna demonstracija pravilne primene pojedinih grupa premaza, a takođe diskutovano je i o faktorima koji u mnogome mogu uticati na finalni efekat na tretiranim površinama, pravilnoj primeni premaza, mogućnostima primene različitih tehnika rada u cilju postizanja unikatnog izgleda elemenata i slično.

Prisutni saradnici pokazali su posebno interesovanje vezano za primenu izolatora za medijapan i sve prednosti koje omogučava njegova primena.
Isto tako, predstavljeni su novi akrilni premazi : pigmentirani self-sealer i natural wood efekat, čijom upotrebom se postiže izuzetno atraktivan izgled lakiranih površina.

Razmena informacija je bila veoma dinamična na obostrano zadovoljstvo.

[slideshow_deploy id=’14006′]

U drugom delu praktične prezentacije predstavljen je kompletan program materijala i alata za brušenje i poliranje proizvođača Mirka KWH. Naši gosti bili su u mogućnosti da samostalno testiraju alate kako bi se uverili u njihov kvalitet, izdržljivost, kao i izuzetne karakteristike.

Posebnu pažnju svih učesnika prezentacije privukli su električni i pneumatsi alati nove generacije DEROS I PROS, koji su jedinstveni po izuzetnoj efikasnosti u radu, ergonomskom dizajnu i maloj težini koja značajno smanjuje zamor pri radu.

Jedinstveni sistem brušenja bez prašine, koji se sprovodi upotrebom NET mrežica, kao i uvek oduševio je sve prisutne.

U pozitivnoj atmosferi, uz puno smeha i šala, završili smo još jedno druženje sa našim dragim saradnicima, uz obostrane želje da se uskoro ponovo sretnemo na nekom novom treningu.