Sa ciljem da svojim komitentima pre svega predstavi, a zatim i detaljnije objasni karakteristike i postupak primene raznovrsnih premaza za površinsku obradu i dekoraciju u drvnoj industriji, stručni tim Fabbrica doo je, u saradnji sa partnerskom firmom Boys doo, realizovao novi seminar u okviru projekta FABBRICA DANI.

Tokom prezentacije posebno su predstavljeni svi noviteti u ponudi Fabbrica doo:

 • izolatori koji omogućavaju bezbednu primenu premaza na različitim supstratima
 • unapređena serija transparentnih poliuretanskih lakova poboljšane pokrivnosti
 • nova serija belih lakova u visokom sjaju sa izuzetnim karakteristikama
 • akrilni lakovi u visokom sjaju čijom upotrebom se postiže izuzetan izgled lakiranih površina
 • nova serija vodenog bajca sa odličnim karakteristikama i veoma konkurentnom cenom
 • raznovrsni specijalni efekti za dekoraciju površina u enterijeru
 • veliki izbor metal efekata i metal patina jedinstvenih u ponudi Fabbrica doo
 • nove serije unapređenih vodenih lakova za tretman drvenih površina u eksterijeru

[slideshow_deploy id=’14310′]

Tokom seminara, svi učesnici imali su priliku da sa timom tehnologa i tehničara primene preduzeća Fabbrica doo, prodiskutuju o tehnikama rada i preporukama vezanim za pravilnu primenu premaza u cilju lakšeg i jednostavnijeg postizanja željenih finalnih rezultata u površinskoj obradi i dekoraciji drvenih površina, ali i da se upoznaju sa uzorcima materijala, specijalno pripremljenih za ovu priliku. Tokom prezentacije naši gosti su imali mogućnosti da pogledaju uzorne panele, kao i da prodiskutuju sa našim tehnolozima o primenjenim ciklusima.

Praktični deo prezentacije realizovan je u NOVOM FABBRICA TRENING CENTRU koji je opremljen modernom opremom za nanošenje i testiranje premaza, kao i aparatima za brušenje i poliranje nove generacije.

[slideshow_deploy id=’14318′]

Svi dragi gosti imali su priliku da prate demonstraciju primene pojedinih proizvoda, ali i da lično testiraju sve premaze i preporučene tehnike rada koje se sprovode u cilju postizanja izuzetnog kvaliteta lakiranih površina.

Pored velikog izbora kvalitetnih proizvoda, Fabbrica doo je jasno pokazala da se prednost saradnje sa našom kompanijom ogleda u uslugama koje pružamo svojim komitentima:

 • priprema pigmentiranih boja po zahtevu kupca
 • formulisanje tonova bajca prema dostavljenim uzorcima
 • mogućnost pripreme različitih uzoraka sa premazima i efektima na raznovrsnim supstratima
 • mogućnost obuka i stručnih konsultacija oko primene pojedinih materijala
 • brza i efikasna tehnička podrška na terenu

[slideshow_deploy id=’14329′]

Kako bi na najbolji način istakli prednosti i kvalitet proizvoda iz segmenta brusnih materijala, alata za brušenje i poliranje iz programa Mirka KHW, održana je i interaktivna demonstracija upotrebe različitih vrsta abraziva, pneumatskih i električnih alata, tehnika brušenja, te materijala i procedura vezanih za procese predpoliranja i poliranja površina tretiranih premazima u visokom sjaju.

Posebnu pažnju svih učesnika prezentacije privukli su električni alati nove generacije koji su jedinstveni po specifičnom dizajnu motora ( hermetički zatvoren motor bez četkica), izuzetnoj efikasnosti u radu, kao i ergonomskom dizajnu i maloj težini koja značajno smanjuje zamor pri radu.

Jedinstveni sistem brušenja bez prašine, koji se sprovodi upotrebom NET mrežica, kao i uvek oduševio je sve prisutne.

Naš tehnički tim je tokom praktične demonstracije pokazao kako se upotrebom MIRKA alata i materijala za predpoliranje i poliranje, olakšava i značajno skraćuje procedura poliranja, u cilju lakšeg postizanja vrhunskih rezultata u izgledu površina tretiranih završnim lakovima u visokom sjaju.

[slideshow_deploy id=’14339′]

Nakon završetka prezentacije, povela se dinamična diskusija na temu unapređenja postojećih procedura brušenja i poliranja u proizvodnim pogonima komitenata, tokom koje su naši gosti dobili veliki broj saveta od strane naših tehničara primene sa dugogodišnjim iskustvom.