Fabbrica nastavlja sa praksom organizovanja prezentacija za svoje komitente u cilju unapređenja saradnje, kao i predstavljanja novih proizvoda iz sopstvenog prodajnog asortimana. Tim povodom, tim tehnologa i tehničara Fabbrica doo je organizovao još jednu uspešenu prezentaciju za svoje komitente.

Tokom prezentacije, ukratko su predstavljeni premazi iz različitih segmenata površinske zaštite sa posebnim osvrtom na specijalne zahteve proizvodnje komitenta za čije zaposlene smo organizovali prezentaciju.

Ovoga puta, poseban akcenat je stavljen na optimalne radne uslove u lakirnicama. Posebno je diskutovano je na temu pravilne pripreme i primene proizvoda, odabira adekvatnog ciklusa, vremena sušenja, radnih uslova, skladištenja izlakiranih elemenata, slaganja i pakovanja.

Obzirom da su svi premazi formulisani i testirani u optimalnim radnim uslovima, koji podrazumevaju temperaturu oko 20°C i relativnu vlažnost vazduha od 50 – 60%, potrebno je obratiti posebnu pažnju tokom nanošenje premaza, kada propisani radni uslovi odstupaju. U tom slučaju proces nanošenja premaza mora biti dopunski prilagođen specijalnim radnim uslovima, što često usporava realizaciju samog procesa lakiranja.

Obzirom na aktuelne vremenske uslove, odnosno ekstremno visoke temperature, saradnicima je sugerisana upotreba sporih letnjih razređivača, kao i specijalnih katalizatora. Primenom pomenutih komponenti omogućava se bolje razlivanje premaza, sporije sušenje i jednostavnije postizanja željenog efekta na površini. Isto tako, važno je naglasiti da se na taj način mogu izbeći problemi sa pojavom nepravilnosti na površini, kuvanje laka, matiranje i slično.

Posebno je akcentovana neophodnost upotrebe takozvanih retardera, specijalnih usporivača sušenja, čijom primenom se dopunski usporava sušenje laka u uslovima ekstremno povišenih temperatura.

[slideshow_deploy id=’16831′]

Drugi, praktični deo prezentacije organizovan je u Fabbrica specijalizovanom trening centru.

Tehničari pripreme zaposleni u našoj kompaniji detaljno su predstavili posetiocima naš način rada, mogućnosti nijansiranja premaza prema zahtevima kupca, modernu opremu za formulisanje i testiranje premaza, te sistem kontrole kvaliteta koji se sprovodi u cilju adekvatnog snabdevanja tržišta materijalima vrhunskog kvaliteta.

Tom prilikom su praktično prezentovane različite vrste premaza, njihova pravilna primena, kao i najčešće greške koje se javljaju u tokom primene.
Cilj praktičnog dela prezentacije je bio da se komitenti upoznaju sa karakteristikama premaza koje ne koriste u svakodnevnom radu, kao i sa svim novim premazima u veoma bogatoj paleti proizvoda Fabbrica doo. Isto tako, komitenti su imali prilike da samostalno testiraju premaze uz asistenciju naših tehničara primene.

[slideshow_deploy id=’16837′]

Svi prisutni gosti uverili su se u mnogobrojne mogućnosti unapređenja postupka rada koje Fabbrica doo omogućava svojim komitentima.