Stručni tim Fabbrica doo je, u okviru projekta Fabbrica dani, uspešno realizovao još jedan seminar, ovoga puta, za arhitekte i dizajnere.

Cilj seminara bio je da se svim učesnicima, na najbolji način, približe karakteristike i mogućnosti pojedinih proizvoda i istaknu njihove specifične osobine i mogućnosti primene u uređenju enterijera.

Tokom prezentacije prisutnima je najpre prezentovan način rada i organizacije kompanije Fabbrica, sa posebnim akcentom na segment tehničke podrške koju obezbeđujemo svojim komitentima, a koja podrazumeva : izradu različitih uzoraka, nijansiranje bajca i pigmentiranih boja po zahtevu, realizaciju proba i prezentacija materijala koje su prilagođene različitim ciljnim grupama korisnika, te pomoć oko rešavanja tehničkih problema u proizvodnji.

Dragim gostima, predstavljen je kompletan Fabbrica prodajni asortiman, počevši od osnovnih materijala, preko specifičnih premaza i specijalnih efekata.
Tom prilikom, date su osnovne informacije o karakteristikama i polju primene svakog pojedinačnog proizvoda. Pored toga, na panelima su predstavljeni efekti koji se postižu primenom različitih premaza, odnosno kombinacijom određenih materijala : izolatora, podloga i završnih lakova sa različitim katalizatorima i razređivačima.

Tokom seminara, posebno je objašnjeno je da su nam u cilju odabira adekvatnih premaza za površinsku zaštitu i dekoraciju potrebne inicijalne informacije koja vrsta elemenata se tretira, kakvi su zahtevi u smislu finalnog efekta površinske obrade ( zapunjenost površine, nivo sjaja i slično ), otpornosti na mehanička opterećenja, kako bismo bili u prilici da im preporučimo odgovarajuće proizvode, ali i kompletan sistem rada.

[slideshow_deploy id=’18093′]

Ovom prilikom posebno je diskutovano o segmentu anti-scratck lakova. Predstavljene su raznovrsne opcije ciklusa sa lakovima pojačanih mehaničkim karakteristikama u cillusima sa otvorenom, kao i u ciklusima sa zatvorenom porom.

Pored standardnih materijala komitentu su prezentovani i ostavi specifični materijali dostupni u našem prodajnom asortimanu:

  • Različite opcije kombinacija akrilnih self-sealera sa tonovima patina koje se rade po RAL ton karti
  • Širok asortiman premaza za metal
  • Hidro ulja
  • Sintetička ulja i voskovi
  • Različite varijante natural wood effect lakova
  • Veliki izbor specijanih efekata

Prezentacija je od strane učesnika ocenjena kao veoma korisna, pre svega, jer su značajno unapredili svoje znanje koje se tiče standardnih premaza, ali i upoznali se sa novim materijalima, za koje će sigurno naći odgovarajuću primenu prilikom projektovanja i dizajniranja enterijera.