Sa idejom da svojim dugogodišnjim komitentima pre svega predstavi, a zatim i detaljnije objasni karakteristike i postupak primene raznovrsnih premaza za površinsku obradu i dekoraciju u drvnoj industriji, stručni tim Fabbrica doo realizovao novi seminar u okviru projekta FABBRICA DANI.

Tom prilikom posebno su predstavljeni svi noviteti u ponudi Fabbrica doo:

  • raznovrsna ponuda ulja i voskova za tretman drvenih površina u enterijeru
  • izolatori koji omogućavaju bezbednu primenu premaza na različitim supstratima
  • akrilni lakovi u visokom sjaju čijom upotrebom se postiže izuzetan izgled lakiranih površina
  • specijalni efekti za dekoraciju površina u enterijeru
  • veliki izbor metal efekata i metal patina
  • boje i efekti za staklo
  • „Touch up“ program za reparacije i restauracije
  • fileri za masiv

Tokom seminara, svi učesnici imali su priliku da sa timom tehnologa i tehničara primene preduzeća Fabbrica doo, prodiskutuju o tehnikama rada i preporukama vezanim za pravilnu primenu premaza u cilju lakšeg i jednostavnijeg postizanja željenih finalnih rezultata u površinskoj obradi i dekoraciji drvenih površina, ali i da se upoznaju sa uzorcima materijala, specijalno pripremljenih za ovu priliku. Takođe, naši gosti imali mogućnosti da pogledaju uzorne panele, kao i da prodiskutuju sa našim tehnolozima o primenjenim ciklusima.

[slideshow_deploy id=’14055′]

Praktični deo prezentacije realizovan je u NOVOM FABBRICA TRENING CENTRU koji je opremljen modernom opremom za nanošenje i testiranje premaza, kao i aparatima za brušenje i poliranje nove generacije.

Svi dragi gosti pratili su demonstraciju primene pojedinih proizvoda, ali takođe lično testirali sve premaze i preporučene tehnike rada koje se sprovode u cilju postizanja izuzetnog kvaliteta lakiranih površina.

Kako bi na najbolji način istakli prednosti i kvalitet proizvoda iz segmenta brusnih materijala, alata za brušenje i poliranje iz programa Mirka KHW, održana je i interaktivna demonstracija upotrebe različitih vrsta abraziva, pneumatskih i električnih alata, tehnika brušenja, te materijala i procedura vezanih za procese predpoliranja i poliranja površina tretiranih premazima u visokom sjaju.

[slideshow_deploy id=’14062′]

Posebnu pažnju svih učesnika prezentacije privukli su električni alati nove generacije koji su jedinstveni po specifičnom dizajnu motora ( hermetički zatvoren motor bez četkica), izuzetnoj efikasnosti u radu, kao i ergonomskom dizajnu i maloj težini koja značajno smanjuje zamor pri radu.

Jedinstveni sistem brušenja bez prašine, koji se sprovodi upotrebom NET mrežica, kao i uvek oduševio je sve prisutne.

Poslednji deo prezentacije obuhvatao je praktičnu demostraciju rada sa materijalima iz nove “Touch up” linije za reparacije i resturacije koja je osmišljena je kako bi se komplikovan proces koji podrazumeva popravke i reparacije površina koje su obrađene postupkom lakiranja, maksimalno pojednostavio.

Tom prilikom, predstavljene su sve prednosti primene ovog programa, naročito važnog kod postupka sanacije manjih ili većih oštećenja na prethodno izlakiranim površinama koja se javljaju prilikom odlaganja, transporta ili montaže elemenata. Naši tehničari primene demonstrirali su tehnike rada koje obezbeđuju brz i efikasan postupak reparacije.