Sredinom aprila stručni tim Fabbrica doo organizovao je seminar za saradnike iz Crne Gore koji su prethodno pokazali veliko interesovanje i želju da unaprede svoj sistem rada, a takođe se detaljno upoznaju sa novim trendovima u segmentu površinske zaštite drvenih elemenata u enterijeru i eksterijeru.

Seminar je, prema već ustaljenoj praksi, organizovan u vidu dva segmenta:

  • teorijski deo – prezentacija prodajnog asortimana : pojedinačnih premaza i kompletnih ciklusa površinske zaštite
  • praktični deo – predstavljanje postupka primene premaza, samostalno testiranje materijala, sa osvrtom na važnost poštovanja instrukcija za rad koja su definisana u tehičkoj dokumentaciji proivođača

Tokom trajanja seminara detaljno su predstavljeni svi materijali za površinsku obradu i dekoraciju drvenih površina, kao i specijalni, novi i tehnološki napredni premazi, jedinstveni na domaćem tržištu.

Pored toga, naše goste smo detaljno upoznali sa novim trendovima u opremanju enterijera, unapređenim ciklusima površinske zaštite i inovativnim materijalima koji su rezultat dugogodišnjeg rada i unapređenja postojećih formulacija i receptura.
Tokom prezentacije, takođe je diskutovano o svim premazima koji se preporučuju za površinsku zaštitu i dekoraciju različitih tipova supstrata, sa posebnim osvrtom na mnogobrojne specifične zahteve koji dolaze iz same proizvodnje. Pored toga, posebno su obrađene važne teme koje se odnose na : pravilnu pripremu za proces lakiranja, značaj adekvatnog odabira odgovarajućeg ciklusa rada i sistema primene premaza, vremena sušenja između slojeva, radnih uslova, skladištenja izlakiranih elemenata, te njihovog slaganja i pakovanja.
Tim povodom, predstavljeni su mnogobrojni uzorci na panelima, koji su tertirani materijalima iz raznovrsne ponude Fabbrica doo, a takođe su gosti su imali mogućnosti da prodiskutuju sa našim tehnolozima o svim primenjenim ciklusima.

[slideshow_deploy id=’18143′]

Drugi, praktični deo seminara organizovan je u Fabbrica specijalizovanom trening centru.

Tehničari pripreme iz Fabbrica tima detaljno su predstavili posetiocima naš način rada, mogućnosti nijansiranja premaza prema zahtevima kupca, modernu opremu za formulisanje i testiranje premaza, te sistem kontrole kvaliteta koji se sprovodi u cilju adekvatnog snabdevanja tržišta najboljim materijalima.

Tom prilikom su praktično prezentovane različite vrste premaza, njihova pravilna primena, kao i najčešće greške koje se javljaju u tokom primene.

Cilj praktičnog dela prezentacije je bio da se komitenti upoznaju sa karakteristikama premaza koje ne koriste u svakodnevnom radu, kao i sa svim novim premazima iz našeg bogatog asortimana.
Svi prisutni gosti uverili su se u mnogobrojne mogućnosti unapređenja postupka rada koje Fabbrica doo omogućava svojim komitentima, dok je posebno apostrofiran naš glavni cilj: da svim saradnicima omogućimo, pre svega, unapređenje procesa rada, pomognemo oko povećanja efikasnosti i predočimo mogućnosti za ostvarenje uštede u samom procesu proizvodnje.