Još jedan INTERAKTIVNI SEMINAR – FABBRICA DANI realizovan je u saradnji sa partnerskom firmom MDM AUTOKOMERC.

Tim tehnologa i tehničara zaposlenih u službama prodaje i tehničke podrške sproveo je detaljno predstavljanje kompletnog prodajnog asortimana naše kompanije, a koji je pre svega izuzetno raznovrstan, te može ponuditi rešenja za različite zahteve kako po pitanju kvaliteta, tako i po pitanju konkurentne cene.

Tom prilikom detaljno su predstavljene precizne karakteristike, kao i mogućnosti pojedinih premaza iz našeg prodajnog asortimana, sa posebnim osvrtom na tehnologiju primene proizvoda za površinsku zaštitu i dekoraciju u segmentu drvne industrije.

Cilj seminara bio je da se svim učesnicima na najbolji način približe karakteristike proizvoda i istaknu njihove prednosti i kvalitet.

Mnogobrojni uzorci specifičnih materijala, jedinstvenih u ponudi Fabbrica doo, izazvali su posebno interesovanje prisutnih.

Tokom prezentacije naši gosti su imali mogućnosti da pogledaju uzorne panele sa različitim tipovima premaza i efekata, kao i da prodiskutuju sa našim tehnolozima o primenjenim ciklusima.

Najveće interesovanje prisutni su pokazali za sledeće materijale za površinsku obradu:

 • Nove serije poliuretanskih lakova
 • Akrilne premaze izuzetnih nežutećih karakteristika
 • Vodene lakove koji se koriste za tretman elemenata u enterijeru i eksterijeru
 • Nove specijalne efekte
 • Metalik patine i metalik efekte
 • Premaze sa natural wood efektom
 • Premaze na bazi hidro-ulja
 • Zlatne listiće
 • Proizvode za reparacije i restauracije

[slideshow_deploy id=’14194′]

Drugi, praktični deo seminara organizovan je u Fabbrica specijalizovanom trening centru.

Tehničari pripreme zaposleni u našoj kompaniji detaljno su predstavili posetiocima naš način rada, mogućnosti za dopunsko toniranje premaza prema zahtevima kupca, modernu opremu za formulisanje i testiranje premaza, te sistem kontrole kvaliteta koji se sprovodi u cilju adekvatnog snabdevanja tržišta materijalima vrhunskog kvaliteta.

Tom prilikom su praktično prezentovane različite vrste premaza, njihova pravilna primena, kao i najčešće greške koje se javljaju u tokom primene.

Cilj praktičnog dela prezentacije je bio da se komitenti upoznaju sa karakteristikama premaza koje ne koriste u svakodnevnom radu, kao i sa svim novim premazima u veoma bogatoj paleti proizvoda Fabbrica doo. Isto tako, komitenti su imali prilike da samostalno testiraju premaze uz asistenciju naših tehničara primene.

Svi prisutni gosti uverili su se u mnogobrojne mogućnosti unapređenja postupka rada koje Fabbrica doo omogućava svojim komitentima, te opcije izrade uzoraka na različitim supstratima (panelima), koji se rade na upit investitora, arhitekti i dizajnera.

[slideshow_deploy id=’14211′]

Kako bi na najbolji način istakli prednosti i kvalitet proizvoda iz segmenta brusnih materijala, alata za brušenje i poliranje iz programa Mirka KWH, realizovana je i interaktivna demonstracija upotrebe različitih vrsta abraziva, pneumatskih i električnih alata, tehnika brušenja, te materijala i procedura vezanih za procese predpoliranja i poliranja površina tretiranih premazima u visokom sjaju.

Posebnu pažnju svih učesnika prezentacije privukli su električni alati nove generacije koji su jedinstveni po specifičnom dizajnu, izuzetnoj efikasnosti u radu, kao i ergonomskom dizajnu i maloj težini koja značajno smanjuje zamor pri radu. Jedinstveni sistem brušenja bez prašine, koji se sprovodi upotrebom NET mrežica, kao i uvek oduševio je sve prisutne.

Na kraju, uz izuzetno interesovanje svih prisutnih, sprovedena je prezentacija TOUCH-UP programa za reparacije i restauracije, kompanije Borma wachs iz Italije.

Ovaj jedinstveni program podrazumeva veliki izbor proizvoda čijom upotrebom se mogu sanirati greške i oštećenja nastala na površinama koje su tretirane različitim tipovima premaza:

 • Meki voskovi za reparaciju
 • Tvrdi voskovi za reparaciju
 • Markeri za popravke
 • Sprejevi za reparacije

Nakon završetka prezentacije, sprovedene su konsultacije na temu unapređenja postojećih procedura rada u proizvodnim pogonima komitenata, tokom koje su naši gosti dobili veliki broj saveta od strane tehničara primene sa dugogodišnjim iskustvom.