Za potrebe dopunskog predstavljanja svih novosti, pre svega u našem prodajnom asortimanu, ali i svih unapređenja postojećih proizvoda, organizovali smo edukativni seminar u okviru projekta Fabbrica dani za naše saradnike iz Crne Gore.

Cilj seminara bio je da se na konstruktivan način prodiskutuju sve karakteristike i prednosti premaza koje nudimo lokalnom tržištu, još jednom detaljno predstavi veoma širok asortiman koji nudi mnogobrojna rešenja za sve zahtevne upite investitora, kao i upoznavanje sa karakteristikama novih serija proizvoda koji su od nedavo dostupnim u našem prodajnom programu.

Obzirom da naši saradnici, svakoga dana, imaju veliki broj raznovrsnih zahteva koji se tiču obrade drvenih površina, kako u enetrijeru, tako i u eksterjeru, predstavljeni su, pored standardnih materijala, veoma specifični premazi, kao i sistemi rada koji obezbeđuju postizanje najboljih rezultata.

Imajući u vidu da se bliži letnja sezona, te da brojni resorti na primorju ponovo počinju da rade, poseban akcenat je stavljen na premaze kojima se mogu tretirati drveni elementi u eksterijeru koji su izložene UV zračenju, atmosferskim uticajima, kao i pojačanom habanju usled eksploatacije i opterećenja (ploče stolova, klupe, baštenski nameštaj, pergole, letnjikovci i sl). Naime, sve češći zahtev je da se pomenute površine tretiraju premazima koji omogućavaju jednostavnu aplikaciju, ali i održavanje i reparaciju.

Shodno zahtevima, za tretman pomenutih površina Fabbrica doo, u zavisnosti od namene, kao i zahtevanog finalnog efekta, može ponuditi sledeće premaze:

  • impregnante sa voskom (koji se mogu tonirati po zahtevu)
  • premaze na bazi hidro ulja (koja se mogu tonirati po zahtevu)
  • lazurne premaze (koji se mogu tonirati po zahtevu)
  • različite vrste ulja (tikovo, deking i slično)

Svi pomenuti proizvodi pripadaju grupi tankoslojnih premaza, koji dopunski naglašavaju prirodnu lepotu supstrata, ali i omogućavaju jednostavnu aplikaciju. Njihova primena ne zahteva primenu specifične opreme, obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava i predhodno iskustvo u primeni.
Zbog svega pomenutog, kao i jednostavnog održavanja i reparacije (koja je parcijalna i podrazumeva nanošenje slojeva premaza samo na delove površina koje su oštećene) ove grupe premaza postaju sve popularnije.

[slideshow_deploy id=’18056′]

Pored premaza, posebno su predstavljeni materijali i alati za brušenje i poliranje proizvođača Mirka, vrhunskog kvaliteta i izuzetnih performansi.
U okviru ovog programa postoje različiti sistemi za brušenje drveta, medijapana, furnira, obradu kompozitnih materijala, metala, inoxa, pleksiglasa i slično, o čemu je tokom prezentacije posebno diskutovano.

Na kraju druženja, posebno je apostrofirano, da se Fabbrica trudi da svojim saradnicima ponudi kompletna rešenja koja se tiču površinske zaštite i dekoracije.