Proteklu sedmicu je obeležila još jedna prezentacija, organizovana u saradnji sa partnerskom kompanijom D&D doo i njihovim komitentima iz Stare Pazove i okoline, koji imaju veliko praktično iskustvo u primeni različitih vrsta premaza.

Tokom održanog seminara, pored predstavljanja standardnih materijala, posebno je diskutovano o novim proizvodima zastupljenim u prodajnom asortimanu Fabbrica doo, specijalnim efektima, kao i novoj liniji proizvoda za reparaciju i restauraciju italijanskog proizvođača Borma Wachs.

Cilj interaktivne prezentacije bio je detaljno predstavljanje karakteristika proizvoda koji su bili predmet interesovanja gostiju, mogućnosti njihove primene u različitim ciklusima zaštite, kao i inovacije u segmentu površinskog tretmana u enterijeru i eksterijeru.

Gostima je predstavljena naša kompanija, kao i prednosti saradnje sa nama, poput:

 • Velikog izbora kvalitetnih proizvoda
 • Pouzdan i stabilan lager
 • Mogućnost stručnih konsultacija vezano za pravilan odabir materijala
 • Tehnička podrška za pravilu primenu materijala
 • Prezentacija pravilne primene različitih materijala
 • Izrada uzoraka po želji kupca
 • Konstantno praćenje aktuelnih svetskih trendova u oblasti drvne industrije
 • Podrška arhitektama i dizajnerima u realizaciji zahtevnih ideja i projekata

Tokom prezentacije učesnici su imali mogućnost da se upoznaju sa različitim ciklusima površinske zaštite prezentovanim na uzornim panelima u našem izložbenom salonu, kao i u velikom broju različitih Fabbrica ton karata.

Za specijalne efekte i proizvode koji su izazvali najviše interesovanja tokom teorijskog dela, predstavljena je njihova primena tokom praktičnog dela seminara. Tom prilikom diskutovano je o pravilnom, preporučenom načinu njihovog nanošenja, kao i najčešćim greškama koje se mogu javiti prilikom rada sa materijalima. Svi posetioci su imali prilike da samostalno testiraju premaze uz asistenciju naših tehničara primene.

[slideshow_deploy id=’14154′]

Uz predstavljanje novih materijala i preporučenog načina njihovog nanošenja, akcentovana je i važnost pravilnog brušenja, naročito u ciklusima sa premazima u visokom sjaju i sa specijalnim efektima. Iz tog razloga, demonstriran je rad sa Mirka alatima i abrazivima najnovije generacije.
Prezentovan je revolucionarni sistem brušenja bez prašine, primenom adekvatnih električnih i pneumatskih alata u kombinaciji sa Abranet mrežicama.
Obzirom na učestalu potrebu za poliranjem površina koje su tretirane premazima u visokom sjaju, prezentovan je i kompletan ciklus predpoliranja i poliranja, upotrebom odgovarajućih brusnih materijala za prepoliranje, kao i sunđera i pasti za poliranje.

[slideshow_deploy id=’14164′]

Tokom poslednjeg dela praktične prezentacije predstavljena je nova linija proizvoda italijanskog proizvođača Borma Wasch za reparacije i restauracije, TOUCH-UP program.

Raznovrsna paleta proizvoda koji se mogu koristiti za sanaciju oštećenja i/ili grešaka na izlakiranim površinama je bila veoma interesantna našim gostima.

Ovom prilikom je demonstriran rad sa:

 • Mekim voskovima
 • Tvrdim voskovima
 • Markerima i olovkama za reparaciju
 • Završnim lakovima u spreju u različitim procentima sjaja

Nakon završetka prezentacije, u prijatnoj amosferi uz osveženje, diskutovano je o svemu prezentovanom, mogućnostima unapređenja rada, novim materijalima koje mogu uvrstiti u svoj proizvodni program, kao i tehničkoj podršci koju mogu dobiti od strane naše tehničke službe ukoliko imaju specifičnih zahteva od strane investitora i /ili krajnjih kupaca.