Fabbrica doo nastavlja sa realizacijom prezentacija Mirka programa za brušenje i poliranje, kao i praktičnih treninga za svoje dugogodišnje komitente, u okviru projekta FABBRICA DANI. Ovog puta imali smo zadovoljstvo da ugostimo naše drage saradnike koji su želeli da se detaljnije informišu o kompletnom Mirka programu, a posebno o procesu predpoliranja i poliranja.

Za ovu priliku, pripremili smo specijalni program prezentacija tokom koga smo predstavili nove proizvode iz bogatog asortimana materijala i alata za brušenje i poliranje, sa posebnim osvrtom na važnost adekvatnog sprovođenja kompletnog procesa predpoliranja i poliranja.

Obzirom da na kvalitet površina tretiranih premazima u visokom sjaju, veliki uticaj ima pravilan izbor i primena premaza, ali i sam postupak njihove obrade (brušenja supstrata, međufazno brušenje itd.) našim dragim gostima detaljno smo objasnili na koji način tehnika brušenja, kao i izbor adekvatne granulacije brusnog materijala, utiče na finalni izgled površina tretiranih premazima u visokom sjaju.

[slideshow_deploy id=’14391′]

Tokom praktičnog dela prezentacije naši tehničari pripreme demonstrirali su pravilan način uklanjanja nepravilnosti sa tretirane površine, kao i kompletnu proceduru predpoliranja. Našim gostima su definisane smerenice na koji način mogu ubrzati ovaj postupak ukoliko na izlakiranoj površini imaju poneku nepravilnost, korišćenjem ručnog alata za predpoliranje.

Nakon predpoliranja, usledila je prezentacija poliranja primenom Mirka materijala za poliranje, specijalnih sunđera i pasti. Tokom prezentacije diskutovali smo postupke poliranja, pri čemu je svako od učesnika imao priliku da lično testira sve alate i materijale i uveri se u njihov vrhunski kvalitet.

[slideshow_deploy id=’14401′]

Kao zaključak praktičnog dela prezentacije možemo izdvojiti reči naših tehničara o aspektima koji obezbeđuju postizanje izvanrednih rezultata pri radu sa premazima u visokom sjaju, kao i značajnu uštedu vremena:

  • Pravilan odabir i primena premaza
  • Upotreba adekvatne opreme za nanošenje premaza
  • Nanošenje optimalne količine premaza po sloju
  • Strogo poštovanje propisanog vremena sušenja između slojeva premaza u kompletnom ciklusu
  • Upotreba odgovarajuće granulacije abraziva u postupku brušenja i predpoliranja

U pozitivnoj atmosferi završili smo i ovo druženje, uz obostrane želje da se uskoro ponovo vidimo i naučimo nešto novo.